Nyhedsoverblik uge 50: Uligheden stiger i Tyskland

Mere end hundrede forskere har i samarbejde med økonomen Thomas Piketty udgivet en ”Verdensrapport over ulighed”. Situationen i Tyskland tyder på en alarmerende trend. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Berlin vil tillade “Homesharing”

I Berlin skal boliger i fremtiden kunne udlejes i op til 60 dage om året til feriegæster uden en tilladelse gennem platforme som Airbnb eller Wimdu. ”Vi vil ikke straffe nogen, der lejer deres egen bolig ud i få dage som feriebolig i ferierne”, begrunder senatoren for byudvikling og bolig, Katrin Lompscher, den nye lovændring.

Den nye lov træder i kraft i maj 2018 efter Lompschers ønske.

Læs mere (artikel fra “Zeit Online”)

Uligheden stiger i Tyskland

Uligheden i Tyskland er cirka ligeså stor som for et århundrede siden. Dette er en melding fra den første ”Verdensrapport over ulighed”, en undersøgelse foretaget af mere end hundrede forskere sammen med den franske økonom Thomas Piketty.

Ifølge undersøgelsen besidder de ti procent med den højeste indkomst omkring 40 procent af den samlede indkomst i Tyskland – en tærskel, der sidst blev overskredet i 1918. Forskergruppen har offentliggjort al statistisk materiale på en hjemmeside.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

Mere løn til arbejdstagere, der er omfattet af en overenskomst

Lønningerne for omkring 17 millioner arbejdstagere, der er omfattet af en overenskomst i Tyskland, er i 2017 steget mere end i de to foregående år. Inklusiv bonusser var lønningerne steget 2,3 procent i gennemsnit sammenlignet med året før, som det Statistiske Bundesamt meddelte efter første beregning. i 2016 var der et plus på 2,0 procent, i 2015 på 2,1 procent. I 2014 var væksten særlig tydelig med 3,2 procent.

Lønsatserne stiger dermed mere end priserne for sjette år i træk, som forstærker de beskæftigedes købekraft. Ifølge en prognose fra et tysk økonomisk ekspertråd vil inflationen ligge på 1,7 procent i år.

Læs mere (artikel fra “Tagesschau”)

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: