Nyhedsoverblik uge 48: “Alete er den frækkeste løgner“

For meget sukker, for lidt næring: Foodwatch har uddelt den „Gyldne Vindpose“ til Aletes Babykiks for „Årets frækkeste reklameløgn“. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

chocolate, cookies

Merkel lover kommuner mere hjælp til bedre luft

I kampen mod sundhedsskadelige dieseludstødningsgasser i byerne har bundeskansler Angela Merkel (CDU) lovet kommunerne mere finansiel understøttelse. Efter et topmøde mellem forbundsregeringen, forbundsstaterne og kommunerne i Berlin lover Merkel, at et „lynprogram“ til bedre luft på en milliard euro skal være klar i 2018.

I mange byer bliver grænseværdierne for udledning af farlige kvælstoffer konstant overskredet. Det kan føre til domstolsforbud mod dieselkørsel. Der er problemer med for høje værdier i omkring 90 byer i Tyskland. I februar ventes principielle afgørelser om kørselsforbud fra den tyske forbundsforvaltningsdomstol.

Læs mere

Negativpris til babykiks fra Alete

Alete modtager igen i år negativprisen den ”Gyldne Vindpose” for ”Årets frækkeste Reklameløgn”. Ved en onlineafstemning hos forbrugerorganisationen Foodwatch stemte mere end 70.000 deltagere med stort flertal for den sukkersøde babykiks fra producenten.

Foodwatch kritiserer, at Alete markedsfører produktet til babyer fra otte måneder stik mod lægernes anbefalinger, selvom babykiksen med en sukkerandel på 25 procent indeholder mere sukker end Leibniz Butterkekse og kan fremme karies.

”Alete bruger sit positive image hos forældrene, til at tjene penge på bekostning af de mindste – det er på grænsen til legemsbeskadigelse gennem vildledning,” siger Sophie Unger fra Foodwatch.

Læs mere

Ikea vokser kun langsomt i Tyskland

Møbelkæden Ikea har øget sin omsætning i det afsluttede forretningsår, der endte i august. Koncernens detailomsætning steg globalt med 3,8 pct til 34,1 milliarder euro, meddeler Ikea. I Tyskland var væksten mindre, her steg omsætningen med 2,4 pct. til 4,867 mia. euro.

Denne vækst i Tyskland skyldes også tre nye møbelhuse i Wuppertal, Wetzlar og Magdeburg. Dermed er der nu 53 Ikea-huse i Tyskland. Den tyske onlinehandel er steget med 30,7 pct., en betydelig højere vækst end den samlede omsætning, og onlinehandelen ligger nu på 304 mio. euro. Også food-forretningen i restauranter og salg af fødevarer udviklede sig i Tyskland md 4,1 pct. vækst til 230,5 millioner euro bedre end den stationære møbelhandel.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: