Nyhedsoverblik uge 47: Højesteret udvider PayPal-køberbeskyttelse

Når varen ikke ankommer eller er anderledes end i beskrivelsen, kan PayPal-købere få deres penge tilbage. Dommerne i Karlsruhe har nu udvidet forbrugernes rettigheder. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Flickr / Kārlis Dambrāns https://www.flickr.com/photos/janitors/8531322820

Gender-Pay-Gap: Lønforskelle er særligt store i Tyskland

Lønkløften mellem mænd og kvinder er større i Tyskland end i næsten alle andre europæiske lande. Ifølge EU-Kommissionen i Bruxelles ligger forskellen på 22 procent i Tyskland, og dermed ligger landet på plads 26 du af 28 EU-lande. Kun Tjekket (22,5 pct.) og Estland (26,9 pct.) har større forskel.

Italien og Luxemborg er førende i Europa, her ligger forskellen kun på 5,5 procent. Gennemsnittet for hele EU er på 16,3 pct. EU-Kommissionen vil lukke kløften inden udgangen af sin nuværende periode i 2019. En aktionsplan skal presse alle ansvarlige til at gennemføre den garanterede ret til lige betaling.

Læs mere

Højesteret udvider PayPal-køberbeskyttelse

Den tyske Bundesgerichtshof har styrket forbrugernes rettigheder ved onlinekøb med PayPal. Trods den såkaldte PayPal-køberbeskyttelse skal forbrugerne have mulighed for at indkræve købesummen ved en statslig domstol, lyder afgørelsen.

PayPal-kunder kan bruge køberbeskyttelsen, hvis en vare ikke ankommer eller er væsentlig forskellig fra beskrivelsen. Derefter bliver købesummen tilbageført til køberen – og trukket hos sælgerens PayPal-konto. Ifølge domstolens afgørelse kan sælgere klage over dette. Køberen har dog stadig en fordel. „Sælgeren har indtil videre byrden og skal indgive sine fordringer,“ siger dommernes formand, Karin Milger.

Læs mere

Regeringsrådgivere kræver kvote til elbiler

I 2025 skal mindst en fjerdedel af alle personbiler og lette køre elektrisk. Det anbefaler ekspertudvalget for miljøspørgsmål (SRU) i en ny rapport, fortæller Der Spiegel.

Ekspertudvalget, der har rådgivet forbundsgeringen i 45 år, vurderer at der skal opbygges en infrastruktur af landestruktur og den statslige støtte skal udvides. Desuden foreslår de syv eksperter, at afgiften på person- og lastbiler skal udvides til et „distanceafhængigt og områdedækkende“ afgiftssystem.

Læs mere

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: