Nyhedsoverblik uge 47: Højesteret udvider PayPal-køberbeskyttelse

Når varen ikke ankommer eller er anderledes end i beskrivelsen, kan PayPal-købere få deres penge tilbage. Dommerne i Karlsruhe har nu udvidet forbrugernes rettigheder. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Flickr / Kārlis Dambrāns https://www.flickr.com/photos/janitors/8531322820

Gender-Pay-Gap: Lønforskelle er særligt store i Tyskland

Lønkløften mellem mænd og kvinder er større i Tyskland end i næsten alle andre europæiske lande. Ifølge EU-Kommissionen i Bruxelles ligger forskellen på 22 procent i Tyskland, og dermed ligger landet på plads 26 du af 28 EU-lande. Kun Tjekket (22,5 pct.) og Estland (26,9 pct.) har større forskel.

Italien og Luxemborg er førende i Europa, her ligger forskellen kun på 5,5 procent. Gennemsnittet for hele EU er på 16,3 pct. EU-Kommissionen vil lukke kløften inden udgangen af sin nuværende periode i 2019. En aktionsplan skal presse alle ansvarlige til at gennemføre den garanterede ret til lige betaling.

Læs mere

Højesteret udvider PayPal-køberbeskyttelse

Den tyske Bundesgerichtshof har styrket forbrugernes rettigheder ved onlinekøb med PayPal. Trods den såkaldte PayPal-køberbeskyttelse skal forbrugerne have mulighed for at indkræve købesummen ved en statslig domstol, lyder afgørelsen.

PayPal-kunder kan bruge køberbeskyttelsen, hvis en vare ikke ankommer eller er væsentlig forskellig fra beskrivelsen. Derefter bliver købesummen tilbageført til køberen – og trukket hos sælgerens PayPal-konto. Ifølge domstolens afgørelse kan sælgere klage over dette. Køberen har dog stadig en fordel. „Sælgeren har indtil videre byrden og skal indgive sine fordringer,“ siger dommernes formand, Karin Milger.

Læs mere

Regeringsrådgivere kræver kvote til elbiler

I 2025 skal mindst en fjerdedel af alle personbiler og lette køre elektrisk. Det anbefaler ekspertudvalget for miljøspørgsmål (SRU) i en ny rapport, fortæller Der Spiegel.

Ekspertudvalget, der har rådgivet forbundsgeringen i 45 år, vurderer at der skal opbygges en infrastruktur af landestruktur og den statslige støtte skal udvides. Desuden foreslår de syv eksperter, at afgiften på person- og lastbiler skal udvides til et „distanceafhængigt og områdedækkende“ afgiftssystem.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: