Nyhedsoverblik uge 46: Tyskere ønsker faste arbejdstider

Reglerne for arbejdstider får kritik – formanden for de økonomiske vismænd mener, at de ikke er tidssvarende. Befolkningen ser anderledes på dette. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Pixabay

Air-Berlin-bankerot sørger for betydeligt højere priser på flyrejser

Opløsningen af det forhenværende andet største tyske flyselskab Air Berlin giver større omkostninger for den tyske økonomi. Ifølge en undersøgelse foretaget af Verband Deutsches Reisemanagement (VDR) er flybilletterne steget op til 50 % blandt selskaberne i forbundet.

VDR’s beregninger viser, at priserne er steget mellem 26 % i hverdage og 39 % i weekender siden Air-Berlin-konkursen – hvilket ikke kun rammer forretningsrejsende, men også private kunder. På grund af Air-Berlin-konkursen mangler der på mange ruter – særligt fra Berlin og Düsseldorf – en vigtig konkurrent. De daværende konkurrenter til det berlinske flyselskab kan knap dække efterspørgslen.

Læs mere

Tyskere ønsker faste arbejdstider

Et forslag fra formanden for de fem såkaldte økonomiske vismænd, Christoph Schmidt, har fra start skabt furore. Han kræver en ende på den otte timer lange arbejdsdag. Dog foretrækker størstedelen af tyskerne en fast arbejdstidsregulering. Dette peger en repræsentativ undersøgelse foretaget af meningsmålingsinstituttet Civey for SPIEGEL ONLINE på.

67,8 % ud af de mere end 5.000 adspurgte erklærede, at de helst vil bevare de faste arbejdstider. Forskellene på de forskellige beskæftigelsesgrupper er store. Mens der hos studerende er 53,1 %, altså lidt over halvdelen, der ønsker faste arbejdstider, er der hos de selvstændige med 60,9 % betydeligt flere efterfulgt af arbejdstagere (70,1 %), pensionister (70,3) og arbejdsløse (74,4).

Læs mere

Hver fjerde firma modtager anmeldelser om seksuelle krænkelser

Mange tyske virksomheder får regelmæssigt anmeldelser om seksuelle krænkelser på arbejdspladsen. Dette viser en undersøgelse fra Kvinde-Karriere-Index foretaget blandt 131 virksomheder, som der ZEIT eksklusivt foreligger. 24 % af de adspurgte firmaer angav, at de modtager en anmeldelse om seksuel krænkelse en gang årligt eller oftere. 37 % erklærede, at der dem bekendt endnu ikke skulle være forekommet en sådan anmeldelse. Resten gav ingen angivelse eller angav, at de ikke vidste noget om det.

I hver femte af de adspurgte virksomheder var en person allerede blevet fyret på grund af seksuelle krænkelser. Særligt ofte var dette tilfældet i firmaer med mere end 5.000 medarbejdere: Mere end hver tredje af disse angav, at medarbejdere har skulle forlade virksomheden på grund af seksuelle krænkelser.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: