Nyhedsoverblik uge 45: Produktionen af grøn energi stiger rekordhøjt

Oktober var med henblik på den grønne omstilling en rekordmåned: 44,1 % af den tyske strømproduktion kom fra vedvarende energikilder – mere end nogensinde før. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Pixabay

Discountbutikker holder lukket juleaften

Discountkæden Lidl vil ligesom konkurrenten Aldi holde deres butikker lukket juleaften. Man har altså besluttet sig for ikke at bruge en særregel, der giver butikkerne lov til at holde åbent d. 24. december selvom det er en søndag, hvor butikkerne normalt skal være lukkede, meddelte virksomheden.

Medarbejderne skal kunne tilbringe en hyggelig tid blandt deres nærmeste, sagde Lidl-Tysklandchefen Marin Dokozic. Med en lignende begrundelse havde Aldi Nord og Syd allerede i slutningen af oktober meldt ud, at deres butikker ville være lukket. I en repræsentativ rundspørge foretaget af meningsmålingsinstituttet Civey for “Welt Online” mente 87,2 procent af de adspurgte, at butikkerne i år bør være lukket juleaften.

Læs mere

Produktionen af grøn energi stiger rekordhøjt

I oktober blev der produceret så meget grøn energi i Tyskland som aldrig før set på en enkelt måned. Ifølge oplysninger fra de tyske transmissionssystemoperatører og elektricitetsbørsen EEX sørgede solcelleanlæg, vind-, vand- og biomassekraftværk i denne måned præcis for 44,1 procent af den samlede tyske elektricitetsproduktion.

Hovedgrundene til denne nye rekord måtte være efterårsstormene “Herwart” og “Xavier”, som udover store ødelæggelser også forårsagede en særlig høj produktion af vindenergi. Samtidig sørgede det midlertidige meget solrige vejr for produktion af solenergi, som var ualmindeligt høj for årstiden.

Læs mere

Forskere forhøjer vækstprognosen for den tyske økonomi

De såkaldte økonomiske vismænd forhøjer vækstprognosen for den tyske økonomi, men varsler samtidig en for høj udnyttelse af produktionskapaciteten. Dette berettet flere medier. De fem vismænd forudsiger i år en økonomisk vækst på to procent i Tyskland. I 2018 vil væksten være 2,2 procent. Indtil nu var eksperterne gået ud fra en vækst på 1,4 procent for dette år og 1,6 procent for det kommende år.

Den igangværende vækst kan dog føre til en “overophedning af økonomien”, lyder det ifølge en vurdering af „Deutschlandfunk“. De peger på, at den tyske økonomi befinder sig i en overbelastning af landets kapaciteterne. Budgetoverskuddet på omkring 31 milliarder euro bør derfor bruges på vækstvenlige reformer.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: