Nyhedoverblik uge 44: 600.000 nye jobs prognosticeret for 2018 

Det tyske industri- og handelskammer går ud fra, at der i 2018 bliver skabt hundredetusinde nye arbejdspladser. Bekymringer om, hvorvidt dette bliver en realitet, skyldes manglen på faglærte. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Pixabay

Den tyske stat forventes at generere et overskud på 14 milliarder euro

I det løbende regnskabsår tegner sig et overskud i statsbudgettet på 14 milliarder euro. Det beretter nyhedsmagasinet Der Spiegel og henviser til finansministeriets beregninger. Ind til nu har man gået ud fra et velbalanceret budget uden ny gæld.

Med overskuddet kan den midlertidige finansminister Peter Altmaier (CDU) blandt andet betale helt op til 6,7 milliarder euro for omkostninger i forbindelse med placering af flygtninge, skriver magasinet. I den nyeste månedsrapport havde ministeriet meldt en vækst i skatteindtægter fra den tyske stat og delstaterne på 4,2 i de første ni måneder af året. Hidtil var skatteeksperter gået ud fra en vækst på 3,9.

Læs mere

DIHK regner med 600.000 nye jobs

Det tyske industri- og handelskammer (DIHK) forventer i dette og i det kommende år en tydelig stigning i antallet af beskæftigede. ”Beskæftigelsen i Tyskland stiger også i 2018 fortsat kraftigt – og dermed for 13. år træk”, sagde DIHK-formanden Eric Schweitzer til ”Passauer Neuen Presse” i tirsdagens udgave.

Ifølge deres aktuelle økonomiske undersøgelse forventer DIHK i år 650.000 nye stillinger. I hvert fald bliver det sværere for virksomheder at besætte åbne stillinger, lød det. Virksomhedernes vilje til at ansætte stiger igen ifølge DIHK’s økonomiske undersøgelse.

Læs mere

Air Berlin: Hundredevis af medarbejdere bliver fritstillet

Enden på flydriften hos Air Berlin på fredag betyder for hundredevis af medarbejdere vejen til jobcentre. De modtager i november deres opsigelse, som flyselskabet har oplyst i en intern meddelelse. Medarbejderne er fritstillet fra 1. november, hvor selskabet er erklæret konkurs.

Sammen med medarbejderrepræsentanter skal en fratrædelsesordning nu aftales. Personalechef Martina Nieman råder de ramte til hurtigst muligt at melde sig ved et jobcenter. Derudover foreslår hun at opsøge jobmesser.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: