Nyhedsoverblik uge 43: Nu handler det om penge ved koalitionsforhandlingerne

CDU, FDP og Grüne diskuterer fra nu af økonomi. Alle vil lette skatten, ingen vil stifte ny gæld. Er det muligt? Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Wikimedia Creative Commons / Tobias Koch

Strømafbrydelse som massefænomen

I det foregående år er der blevet lukket for strømmen i omkring 330.000 husholdninger i Tyskland på grund af ubetalte regninger. Dette er kommet frem i udkastet til energitilsynet og monopoltilsynets årsrapport, som nyhedsbureauet dpa foreligger.

Strømafbrydelser er leverandørernes sidste middel ved en restance på mindst 100 euro, først muliggjort efter adskillelige rykkere og en trussel om afbrydelse med en sidste betalingsfrist. For de ramte bringer dette høje omkostninger, da kunderne selv bliver nødt til at betale ikke kun de løbende regninger, men også for afbrydelsen og den senere gentilslutning til strømnetværket.

Læs mere

Nu handler det om penge ved koalitionsforhandlingerne

På et område er partispidserne fra CDU, FDP og Grüne enige: Den nye regering skal ikke stifte ny gæld. Det har de potentielle partnere i en Jamaika-koalition allerede forsikret hinanden om ved begyndelsen af de indledende diskussioner, skriver „Spiegel Online“. Partileder for Grüne, Cem Özdemir, og FDP-næstformand Wolfgang Kubicki meddeler ordret, at det sorte nul „ikke står til rådighed“. Også CSU-formanden Horst Seehofer sammenfatter hans partis to hovedkrav med slagordene „solid økonomi“ og „ingen gæld“.

Med denne udmelding demonstrerer partnerne en grundlæggende konsensus før næste del af koalitionsforhandlingerne går i gang. På tirsdag talte CDU, CSU, FDP og Grüne for første gang om økonomi.

Læs mere

Lovmæssig rente slår ifølge en undersøgelse ikke til for unge mennesker

En undersøgelse peger på, at de unge på grund af deres lovmæssige rente knap vil kunne leve i deres alderdom. Dette er kommet frem i Union Investments rapport „Vorsorgeatlas Deutschland“. De 20- til 34-årige, som er særligt ramt af den sidste rentereform, ville altså skulle bruge 800 euro om måneden yderligere.

Forfatterne bag undersøgelsen fra Universitet Freiburg går ud fra, at for at sikre ens levestandard i alderdommen er 60 procent af den sidste bruttoindkomst nødvendig. Unge mennesker kommer ifølge prognosen til at gå på pension med 981 euro i gennemsnit og dermed på 38,6 procent. De 35- til 49-årige kan månedligt regne med 1.048 euro (43,2 procent). Ældre står i en tydeligt bedre situation med 1.184 euro (64,1 procent).

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: