Nyhedsoverblik uge 43: Nu handler det om penge ved koalitionsforhandlingerne

CDU, FDP og Grüne diskuterer fra nu af økonomi. Alle vil lette skatten, ingen vil stifte ny gæld. Er det muligt? Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Wikimedia Creative Commons / Tobias Koch

Strømafbrydelse som massefænomen

I det foregående år er der blevet lukket for strømmen i omkring 330.000 husholdninger i Tyskland på grund af ubetalte regninger. Dette er kommet frem i udkastet til energitilsynet og monopoltilsynets årsrapport, som nyhedsbureauet dpa foreligger.

Strømafbrydelser er leverandørernes sidste middel ved en restance på mindst 100 euro, først muliggjort efter adskillelige rykkere og en trussel om afbrydelse med en sidste betalingsfrist. For de ramte bringer dette høje omkostninger, da kunderne selv bliver nødt til at betale ikke kun de løbende regninger, men også for afbrydelsen og den senere gentilslutning til strømnetværket.

Læs mere

Nu handler det om penge ved koalitionsforhandlingerne

På et område er partispidserne fra CDU, FDP og Grüne enige: Den nye regering skal ikke stifte ny gæld. Det har de potentielle partnere i en Jamaika-koalition allerede forsikret hinanden om ved begyndelsen af de indledende diskussioner, skriver „Spiegel Online“. Partileder for Grüne, Cem Özdemir, og FDP-næstformand Wolfgang Kubicki meddeler ordret, at det sorte nul „ikke står til rådighed“. Også CSU-formanden Horst Seehofer sammenfatter hans partis to hovedkrav med slagordene „solid økonomi“ og „ingen gæld“.

Med denne udmelding demonstrerer partnerne en grundlæggende konsensus før næste del af koalitionsforhandlingerne går i gang. På tirsdag talte CDU, CSU, FDP og Grüne for første gang om økonomi.

Læs mere

Lovmæssig rente slår ifølge en undersøgelse ikke til for unge mennesker

En undersøgelse peger på, at de unge på grund af deres lovmæssige rente knap vil kunne leve i deres alderdom. Dette er kommet frem i Union Investments rapport „Vorsorgeatlas Deutschland“. De 20- til 34-årige, som er særligt ramt af den sidste rentereform, ville altså skulle bruge 800 euro om måneden yderligere.

Forfatterne bag undersøgelsen fra Universitet Freiburg går ud fra, at for at sikre ens levestandard i alderdommen er 60 procent af den sidste bruttoindkomst nødvendig. Unge mennesker kommer ifølge prognosen til at gå på pension med 981 euro i gennemsnit og dermed på 38,6 procent. De 35- til 49-årige kan månedligt regne med 1.048 euro (43,2 procent). Ældre står i en tydeligt bedre situation med 1.184 euro (64,1 procent).

Læs mere

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: