Nyhedsoverblik uge 42: Politikere klager over milliongaranti til Air Berlin-chef

Efter flyselskabets konkurs kritiserer politikere nu den garanteret millionløn for Air Berlin-chef Thomas Winkelmann. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Pixabay

Zalando udvider sit sortiment

Den tyske modeforhandler Zalanda vil fremover sælge make-up, parfume og rynkecreme. Det meddelte virksomheden onsdag. Skridtet ind på markedet for beauty-produkter er ”det næste logiske skridt” for virksomheden, siger finanschef Rubin Ritter ifølge Handelsblatt.

En intern beregning viser, at der omsættes 80 milliarder Euro om året med kosmetik-produkter i Europa – og kun fem procent hentes online. Her ser virksomheden et stort potentiale.

Læs mere

Politiker klager over milliongaranti til flyselskabschef

Tusindvis af Air Berlin-medarbejdere kan risikere at miste deres job, efter at flyselskabet fra Berlin er gået konkurs. Både politikere og medarbejdere kritiserer, at flyselskabet har sikret firmachef Thomas Winkelmann en millionløn med en særlig kontraktklausul – som også beskytter ham mod selskabets skyldnere.

„En social markedsøkonomi kan ikke leve med, at topledere er sikret enorme lønninger selv i tilfælde af betalingsstandsning, mens de andre medarbejdere og skatteyderne skal betale regningen,“ siger SPD-viceformand Ralf Stegner til Handelsblatt.

Winkelmanns lønninger er garanteret frem til den 31. januar 2021 med en bankgaranti på op til 4,5 millioner euro. Hans kontrakter løber indtil 2021 og kan tidligst opsiges i slutningen af januar 2019.

Læs mere

Flere tyskere har en bibeskæftigelse

Næsten tre millioner mennesker i Tyskland har ved siden af deres hovedjob også en bibeskæftigelse. Dermed har antallet af personer med flere job og deres andel af arbejdsstyrken mere end fordoblet sig siden 2003, fortæller Instituttet for Arbejdsmarkeds- og Jobforskning ifølge en Zeit Online-artikel. Et andet resultat fra undersøgelsen: Kvinder, udenlandske lønmodtagere og midaldrene er overrepræsenteret i gruppen.

Ifølge undersøgelsen arbejder personer med flere job ofte kun på deltid i deres hovedjob. Dermed tjener de mindre end lønmodtagere, der ikke har et bijob. De arbejder typisk i forvaltningen, på kontor eller i sundhedssektoren. For det meste kombinerer personer en socialforsikringspligtig beskæftigelse med et minijob.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: