Nyhedsoverblik uge 41: Tyske regering forventer vækst-boom

Den tyske økonomi vokser meget hurtigere end ventet: Forbundsregeringen har hævet sin prognose for 2017 betydeligt. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk. 

Copyright: Pixabay

IG Metall kræver retten til kortere arbejdstider

Forbundet IG Metall går sandsynligvis ind i de kommende overenskomstforhandlinger med et krav om seks procent mere løn og en individuel ret til kortere arbejdstider. Bestyrelsen i forbundet går ind for at kræve, at lønmodtagere får retten til at reducere deres ugentlige arbejdstid til 28 timer i perioder.

Dermed ønsker forbundet at „tage overenskomstmæssigt fat på fremtidstemaet arbejdstid,“ siger IG Metall-chef Jörg Hofmann. De omkring 3,9 millioner beskæftigede i metal- og elektroindustrien ønsker „selvbestemte arbejdstider, der passer til deres liv, og vi vil sørge for at de har krav på det“.

Læs mere (artikel fra “Tagesschau.de”)

Regeringen forventer vækst-boom

Forbundetsregeringen ser den tyske økonomi i stærk vækst. Bruttoinlandsproduktet (BIP) stiger i dette år formentlig med 2 procent og i det kommende år med 1,9 procent. Det viser efterårsprognosen fra regeringen. I sin forårsprognose for 2017 havde regeringen forventet en vækst på 1,5 pct. og 1,6 pct. I 2018. Det betyder: For 2017 forventer regeringen 33 procent mere vækst end hidtil antaget.

„Den tyske økonomi har det godt,“ siger finansminister Brigitte Zypries (SPD). Den næste forbundsregering skal sørge for, at „det fortsætter sådan,“ tilføjer hun.

Den tyske konjunktur har vundet „kraft og bredde“ og vækstkursen fortsætter også i de kommende år.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

Air Berlin fortsat på jorden indtil slutningen af oktober

Det konkursramte flyselskab Air Berlin kan kun opretholde flydriften frem til månedens udgang med egne midler. Det fortæller Deutsche Presseagentur DPA. „En selvfinansieret flydrift er ud fra de nuværende oplysninger ikke længere mulig fra den 28. oktober,“ fortæller virksomheder. Driften i datterselskaberne Niki og LG Walter, der ikke er ramt af konkursen, fortsætter som normalt. Lufthansa er interesseret i begge mærker.

Air Berlin har været i betalingsstandsning siden midten af august. Koncernen forhandler indtil den 12. oktober med Lufthansa og det britiske discount-flyselskab Easyjet eksklusivt om et køb af dele af selskabet. Når købeaftalerne er på plads skal Air Berlin indstille „sin egen forretningsdrift skridt for skridt“ af konkursretlige årsager.

Læs mere (artikel fra “Zeit Online”)

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: