Nyhedsoverblik uge 41: Tyske regering forventer vækst-boom

Den tyske økonomi vokser meget hurtigere end ventet: Forbundsregeringen har hævet sin prognose for 2017 betydeligt. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk. 

Copyright: Pixabay

IG Metall kræver retten til kortere arbejdstider

Forbundet IG Metall går sandsynligvis ind i de kommende overenskomstforhandlinger med et krav om seks procent mere løn og en individuel ret til kortere arbejdstider. Bestyrelsen i forbundet går ind for at kræve, at lønmodtagere får retten til at reducere deres ugentlige arbejdstid til 28 timer i perioder.

Dermed ønsker forbundet at „tage overenskomstmæssigt fat på fremtidstemaet arbejdstid,“ siger IG Metall-chef Jörg Hofmann. De omkring 3,9 millioner beskæftigede i metal- og elektroindustrien ønsker „selvbestemte arbejdstider, der passer til deres liv, og vi vil sørge for at de har krav på det“.

Læs mere (artikel fra “Tagesschau.de”)

Regeringen forventer vækst-boom

Forbundetsregeringen ser den tyske økonomi i stærk vækst. Bruttoinlandsproduktet (BIP) stiger i dette år formentlig med 2 procent og i det kommende år med 1,9 procent. Det viser efterårsprognosen fra regeringen. I sin forårsprognose for 2017 havde regeringen forventet en vækst på 1,5 pct. og 1,6 pct. I 2018. Det betyder: For 2017 forventer regeringen 33 procent mere vækst end hidtil antaget.

„Den tyske økonomi har det godt,“ siger finansminister Brigitte Zypries (SPD). Den næste forbundsregering skal sørge for, at „det fortsætter sådan,“ tilføjer hun.

Den tyske konjunktur har vundet „kraft og bredde“ og vækstkursen fortsætter også i de kommende år.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

Air Berlin fortsat på jorden indtil slutningen af oktober

Det konkursramte flyselskab Air Berlin kan kun opretholde flydriften frem til månedens udgang med egne midler. Det fortæller Deutsche Presseagentur DPA. „En selvfinansieret flydrift er ud fra de nuværende oplysninger ikke længere mulig fra den 28. oktober,“ fortæller virksomheder. Driften i datterselskaberne Niki og LG Walter, der ikke er ramt af konkursen, fortsætter som normalt. Lufthansa er interesseret i begge mærker.

Air Berlin har været i betalingsstandsning siden midten af august. Koncernen forhandler indtil den 12. oktober med Lufthansa og det britiske discount-flyselskab Easyjet eksklusivt om et køb af dele af selskabet. Når købeaftalerne er på plads skal Air Berlin indstille „sin egen forretningsdrift skridt for skridt“ af konkursretlige årsager.

Læs mere (artikel fra “Zeit Online”)

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: