Nyhedsoverblik uge 40: Den rigeste familie i tyskland

Kaffe, parfume, rengørinsmidler: Familien Reimann fra Mannheim har skabt et imperium i milliardklassen. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Pixabay

5,4 millioner tyskere vil arbejde mere

Tyskland har et stort potentiale af uudnyttet arbejdskraft. En repræsentativ rundspørge viser at der sidste år var 5,4 millioner personer, der gerne vil arbejde mere.

Det uudnyttede arbejdskraftpotentiale består af tre grupper; Dels er det arbejdsløse, der gerne vil arbejde. Dels er det beskæftigede, der gerne vil arbejde flere timer om ugen, plus en såkaldt stille reserve: Det er personer, som har besluttet at arbejde hjemme, fordi de for eksempel plejer pårørende, men senere gerne vil vende tilbage på arbejdsmarkedet.

Læs mere (artikel fra “Süddeutsche Zeitung”)

Familien Reimann er for første gang den rigeste i Tyskland

Med en formue på 33 milliarder Euro er familien Reimann for første gang den rigeste i Tyskland. Det viser en formueopgørelse over de 1001 rigeste tyskere, som manager magazin har offentliggjort.

Formuen bygger på den forhenværende kemikoncern Benckiser i Ludwigshafen. I de forgangne år har Reimann-familien med aggressive overtagelser bygget en af verdens største kaffekoncerner. Parfumeproducenten Coty og en andel af den britiske rengørinsmiddelkoncern Reckiet Benckiser hører også til porteføljen. Deres JAB Holding forvalter omkring 70 milliarder euro. Det omfatter dog også penge fra andre investorer der ikke hører til familien. En del af ekspansionen er desuden finansiteret med kreditter.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

Dax har nået ny rekord

Den tyske aktieindeks Dax har nået en ny rekordværdi: Onsdag nåede den tyske indeks 12.976,24 point og steg dermed til den højeste stand i sin 30-årige historie, melder det tyske nyhedsbureau dpa.

Dermed har Dax slået sin gamle rekord fra juni med 12.951,54 point. Kurserne er især steget som følge af udviklingen på de amerikanske børser, som sætter nye rekorder. Den svage Euro har også hjulpet, fordi talrige virksomheder dermed kan eksportere billigere udenfor Euro-zonen.

Siden årets begyndelse har Dax noteret et plus på 13 procent. Børshandlere håber nu, at det ledende indeks snart vil runde milepælen på 13.000 point.

Læs mere (artikel fra “Zeit Online”)

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: