Nyhedsoverblik uge 39: Bedrelønnede skal betale mere til sociale kasser

Forbundsregeringen har hævet beløbsgrænserne for sociale afgifter og sygeforsikringer. For bedrelønnede betyder det, at de skal betale mere. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Creative Commons / www.elbpresse.de

Schäuble ny formand for det tyske parlament

Finansminister Wolfgang Schäuble står til at blive ny formand for det tyske parlament, Bundestag. „På det næste møde vil formanden for CSU-landsgruppen og CDU/CSU-parlamentsgruppen foreslå Wolfgang Schäuble til posten som formanden for den tyske Bundestag i den 19. valgperiode,“ sagde gruppeformand Volker Kauder onsdag.

„Vi glæder os over, at Wolfgang Schäuble har erklæret sig parat til at stille op.“ Ifølge Handelsblatt bliver forslaget officielt fremsat den 17. oktober.

FDP støtter også Schäuble, ifølge parti- og gruppeformand Christian Lindner. „Wolfgang Schäuble er en enestående personlighed og har den naturlige autoritet til at stå i spidsen for det tyske parlament i særligt betydningsfulde tider. CSU-politikeren vil skabe respekt udadtil og „indadtil bevare værdigheden“.

Læs mere (artikel fra “Handelsblatt”)

Sociale afgifter: Regeringen vil kræve mere fra højtlønnede

Personer med indkomst i mellem- og topklassen må regne med stigende sociale afgifter i det kommende år. Forbundsregeringen har netop godkendt tilpasningen af beløbene i socialforsikringen for 2018, fortæller det tyske arbejdsministerium ifølge „Spiegel Online“. Dermed stiger beløbsgrænsen for pensions- og arbejdsløshedsforsikringen i Vesten fra 6.350 til 6.500 Euro brutt-månedsløn, i Østen fra 5.700 til 5.800 euro.

Sociale afgifter opkræves kun af indtægter op til beløbsgrænsen, alle indkomster derover er fritaget. Når det gælder syge- og omsorgsforsikringen bliver beløbsgrænsen hævet fra 4.350 til 4.425 euro om måneden. Her er beløbet det samme for hele Tyskland.

Forsikringspligtgrænsen for sygeforsikringen stiger fra 4.800 til 4.950 euro. Personer der tjener mere end dette kan vælge en privat i stedet for den offentlige forsikring.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

Siemens fusionerer togforretning med Alstom

Siemens og Alstom vil samarbejde om mobilitet. Den tyske ICE-producent og den franske konkurrent har underskrevet en hensigtserklæringen om en „fusion blandt ligeparter“, som det hedder i en fælles erklæring fra koncerne, fortæller ZEIT Online.

Hovedkvarteret for virksomheder bliver i Paris-området, centrum for mobilitetsløsninger i Tyskland. Frankrig bliver hjemsted for centralen for skinnekøretøjer. Henri Poupart-Lafarge, chef for Alstom, er udpeget som bestyrelsesformand. Siemens får lidt mere end 50 procent af koncernaktierne.

Læs mere (artikel fra “Zeit Online”)

About danrevisionblog (131 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: