Nyhedsoverblik uge 38: Tyskland rammer forbi EU-mål for bæredygtig energi
Flere bud på Air Berlin
Der er flere mulige købere til flyselskabet Air Berlin, der er ramt af betalingsstandsning. Flere købere har meldt sig inden fristen for bud på selskabet, skriver Zeit Online. Ifølge Air Berlin-talsmand Ralf Kunkel vil det tage nogle dage at vurdere alle bud. Beslutningen skal meddeles den 25. september, en dag efter parlamentsvalget.
Lufthansa bliver regnet som den mest sandsynlige køber, og har som ventet afleveret et bud. En talsmand for Lufthansa fortæller, at man er enig om at hemmeligholde indholdet. Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil selskabet købe 70-90 af de omkring 140 fly for et mindre trecifret millionbeløb.
Læs mere (artikel fra “Zeit Online”)
Tyskland rammer forbi EU-mål for bæredygtig energi
Trods talrige politiske løfter ser det stadig dårligere ud for bæredygtig energi. Ifølge en EU-retningslinie skal andelen af energi fra bæredygtige kilder ligge på 18 procent af slutforbruget i 2020. I april forudsagde Bundesverband Erneuerbare Energie (BEE), at andelen kun vil nå op på 16,7 pct. Nu er prognosen korrigeret til 16 pct. Det viser en undersøgelse, som er citeret hos Spiegel Online.
Den pessimistiske vurdering skyldes ifølge forbundet et stigende energiforbrug til opvarmning og trafik. Målet på 18 procent rykker endnu længere væk, hvis energiforbruget fortsat stiger,
“Den næste forbundsregering må grundlæggende modernisere reguleringen af energisektoren”, siger BEE-direktør Peter Röttgen.
Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)
Schäuble præsenterer ny lav-rente-obligation
Tyskland har udstedt en ny obligation med en løbetid på 30 år, der giver en rente på kun 1,25 procent. Det er den laveste rente nogensinde for en 30-årig obligation i Europa eller USA, melder Handelsblatt.
De vigtigste årsager er den lave inflation og nationalbankernes pengepolitk. I Euro-området ligger den ledende rente på nul procent, og den europæiske centralbank har siden marts 2015 solgt obligationer – især statspapirer – til mere end to billioner Euro. Dermed forsøger nationalbankerne at sætte skub i kreditmarkedet og dermed erhvervslivet og inflationen.
Læs mere (artikel fra “Handelsblatt.com”)
Leave a Reply