Nyhedsoverblik uge 38: Tyskland rammer forbi EU-mål for bæredygtig energi

EU forlanger at andelen af bæredygtig energi skal være 18 procent i 2020. Tyskland kommer stadig længere væk fra dette mål, viser en undersøgelse. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

CC0 Creative Commons / pixabay.com

Flere bud på Air Berlin

Der er flere mulige købere til flyselskabet Air Berlin, der er ramt af betalingsstandsning. Flere købere har meldt sig inden fristen for bud på selskabet, skriver Zeit Online. Ifølge Air Berlin-talsmand Ralf Kunkel vil det tage nogle dage at vurdere alle bud. Beslutningen skal meddeles den 25. september, en dag efter parlamentsvalget.

Lufthansa bliver regnet som den mest sandsynlige køber, og har som ventet afleveret et bud. En talsmand for Lufthansa fortæller, at man er enig om at hemmeligholde indholdet. Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil selskabet købe 70-90 af de omkring 140 fly for et mindre trecifret millionbeløb.

Læs mere (artikel fra “Zeit Online”)

Tyskland rammer forbi EU-mål for bæredygtig energi

Trods talrige politiske løfter ser det stadig dårligere ud for bæredygtig energi. Ifølge en EU-retningslinie skal andelen af energi fra bæredygtige kilder ligge på 18 procent af slutforbruget i 2020. I april forudsagde Bundesverband Erneuerbare Energie (BEE), at andelen kun vil nå op på 16,7 pct. Nu er prognosen korrigeret til 16 pct. Det viser en undersøgelse, som er citeret hos Spiegel Online.

Den pessimistiske vurdering skyldes ifølge forbundet et stigende energiforbrug til opvarmning og trafik. Målet på 18 procent rykker endnu længere væk, hvis energiforbruget fortsat stiger,

“Den næste forbundsregering må grundlæggende modernisere reguleringen af energisektoren”, siger BEE-direktør Peter Röttgen.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

Schäuble præsenterer ny lav-rente-obligation

Tyskland har udstedt en ny obligation med en løbetid på 30 år, der giver en rente på kun 1,25 procent. Det er den laveste rente nogensinde for en 30-årig obligation i Europa eller USA, melder Handelsblatt.

De vigtigste årsager er den lave inflation og nationalbankernes pengepolitk. I Euro-området ligger den ledende rente på nul procent, og den europæiske centralbank har siden marts 2015 solgt obligationer – især statspapirer – til mere end to billioner Euro. Dermed forsøger nationalbankerne at sætte skub i kreditmarkedet og dermed erhvervslivet og inflationen.

Læs mere (artikel fra “Handelsblatt.com”)

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: