Nyhedsoverblik uge 37: Deutsche Bahn er bagud

Kun 76 procent af fjerntogene fra Deutsche Bahn kommer til tiden. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Igen aflyste fly hos Air Berlin

I lyset af de massive sygemeldinger hos Air Berlin har trafikminister Alexander Dobrindt (CSU) krævet at de påstået syge piloter skal vende tilbage til arbejdsplassen. Det skriver ZEIT Online. Betalingsstandsningen hos Air Berlin er „en stor belastning for alle medarbejdere, ikke mindst på grund af usikkerheden omkring fremtiden for arbejdspladserne,“ siger Dobrindt til Bild Zeitung. Derfor er det „vigtigt at opretholde rutedriften“.

Tirsdag blev der aflyst mere end hundrede afgange efter spontane sygemeldinger fra piloterne. Denne onsdag er der igen aflyst 32 afgange. Det rammer især lufthavnen Berlin-Tegel med syv og lufthavnen Düsseldorf med syv afgange.

Læs mere

Deutsche Bahn er bagud

I august var det kun 76,3 procent af fjerntogene fra Deutsche Bahn, der kom til tiden – altså med mindre end seks minutters forsinkelse. I juli lå tallet også kun på 76,3 pct. Allerede i slutningen af første halvår var der tegn på den overraskende skuffende udvikling: I juni meldte togselskabet at tallet lå på 76,5 pct og i maj på 77,2 pct.

Dermed har togselskabets ledelse ikke nået sit mål som et led i programmet „Zukunft Bahn“. Kun i januar, februar og marts blev målet på 81 pct nået, men her gik det også bedre end ventet, som i februar med 86,4 pct. I regionaltogtrafikken ser tallene som sædvanligt meget bedre ud: Her kommer 94 procent af togene til tiden.

Læs mere

Tyske motorvejs-projekter koster 1,6 milliarder Euro ekstra

Dusinvis af statsligt planlagte motorvejs-projekter er ifølge forbundsregeringen dyrere end planlagt. Siden 2009 ligger meromkostningerne for skatteyderne alene i de vigtigste byggeprojekter på 1,7 milliarder euro. Det indrømmer regeringen som svar på en forespørgsel fra partiet De Grønnes parlamentsgruppe. Der er oplistet 60 byggeprojekter siden 2009. som er mindst 15 procent dyrere end egentlig planlagt.

Efter debatterne om de eksploderende omkostninger til offentlige-private partnerskaber er det dermed også offentligt planlagte byggeprojekter, der kommer under kritik. Det er især motorvejs- og hovedvejsprojekter i Sachsen, Bayern, Niedersachen og Thüringen, der har sprængt rammerne. På førstepladsen ligger et delstykke af A72 fra Chemnitz til Leipzig i Sachsen, hvor undergrunden stadig bliver undersøgt.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: