Nyhedsoverblik uge 36: Hvor er de største boliglån
Forbundet bekæmper forurening med yderligere 500 millioner Euro
Forbundsregeringen og forbundslandene vil bruge betydelig flere penge for at sikre luftkvaliteten i byerne. Det er resultatet af det såkaldte dieseltopmøde hos kansleren. Efter mødet har forbundsregeringen sammen med repræsentanter for byer og forbundslande lovet at udvide den såkaldte bæredygtighedsfond fra 500 millioner til nu en milliard Euro.
Pengene skal bruges til projekter, der har som mål at nedsætte emissionerne i byer. Det betyder blandt andet en udvidelse af den offentlige trafik, omstilling til elbiler og støtte til cykeltrafik. De nye tiltag skal forhindre at domstolene udsteder kørselsforbud som følge af for høj luftforurening. Dieselfartøjer gælder som den vigtigste årsag til de høje emissionsværdier.
Læs mere (artikel fra “Süddeutsche”)
De største boliglån
Huse og lejligheder bliver i gennemsnit stadig dyrere i Tyskland – men der er store regionale forskelle. Det viser sig også i størrelsen af de lån, som boligkøbere og husbyggere tager.
Ifølge data fra finansformidleren Dr. Klein, som SPIEGEL har fået indsigt i, var boliglånene størst i Hamborg i det forgangne år. Herefter følger forbundslandene Bayern, Bayern, Baden-Württemberg, Hessen og Berlin. De laveste lån blev udstedt i de østtyske forbundslande Mecklenburg-Vorpommern, Thüringen og Sachsen-Anhalt.
I Sachsen-Anhalt var det gennemsnitlige lån på omkring 173.000 Euro kun halvt så stor som i Hamborg med 341.000 Euro. Gennemsnittet for hele Tyskland var på 257.795 Euro.
Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)
Erhvervslivet i Østtyskland halter stadig bagefter
27 år efter genforeningen halter Østtysklands erhvervsliv stadig efter Vesten og hullet bliver kun langsomt mindre. „Udligningen af erhvervskraften i Øst og Vest kommer kun haltende fremad,“ hedder det i en rapport fra forbundsrapporten, som onsdag blev fremlagt i ministerrådet.
Samlet set lå bruttonationalproduktet per indbygger i Østtyskland i det forgangne år på 73,2 pct af den vesttyske. Dermed er afstand mellem Øst og Vest kun minimalt forringet i løbet af et år. Uden Berlin ville Østen ligge på 68 pct.
Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)
Leave a Reply