Nyhedsoverblik uge 36: Hvor er de største boliglån

I Hamborg låner husbyggere og boligkøbere i gennemsnit 341.000 Euro, dermed ligger bystaten på førstepladsen. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Creative Commons / Wikimedia, Author: Dguendel

Forbundet bekæmper forurening med yderligere 500 millioner Euro

Forbundsregeringen og forbundslandene vil bruge betydelig flere penge for at sikre luftkvaliteten i byerne. Det er resultatet af det såkaldte dieseltopmøde hos kansleren. Efter mødet har forbundsregeringen sammen med repræsentanter for byer og forbundslande lovet at udvide den såkaldte bæredygtighedsfond fra 500 millioner til nu en milliard Euro.

Pengene skal bruges til projekter, der har som mål at nedsætte emissionerne i byer. Det betyder blandt andet en udvidelse af den offentlige trafik, omstilling til elbiler og støtte til cykeltrafik. De nye tiltag skal forhindre at domstolene udsteder kørselsforbud som følge af for høj luftforurening. Dieselfartøjer gælder som den vigtigste årsag til de høje emissionsværdier.

Læs mere (artikel fra “Süddeutsche”)

De største boliglån

Huse og lejligheder bliver i gennemsnit stadig dyrere i Tyskland – men der er store regionale forskelle. Det viser sig også i størrelsen af de lån, som boligkøbere og husbyggere tager.

Ifølge data fra finansformidleren Dr. Klein, som SPIEGEL har fået indsigt i, var boliglånene størst i Hamborg i det forgangne år. Herefter følger forbundslandene Bayern, Bayern, Baden-Württemberg, Hessen og Berlin. De laveste lån blev udstedt i de østtyske forbundslande Mecklenburg-Vorpommern, Thüringen og Sachsen-Anhalt.

I Sachsen-Anhalt var det gennemsnitlige lån på omkring 173.000 Euro kun halvt så stor som i Hamborg med 341.000 Euro. Gennemsnittet for hele Tyskland var på 257.795 Euro.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

Erhvervslivet i Østtyskland halter stadig bagefter

27 år efter genforeningen halter Østtysklands erhvervsliv stadig efter Vesten og hullet bliver kun langsomt mindre. „Udligningen af erhvervskraften i Øst og Vest kommer kun haltende fremad,“ hedder det i en rapport fra forbundsrapporten, som onsdag blev fremlagt i ministerrådet.

Samlet set lå bruttonationalproduktet per indbygger i Østtyskland i det forgangne år på 73,2 pct af den vesttyske. Dermed er afstand mellem Øst og Vest kun minimalt forringet i løbet af et år. Uden Berlin ville Østen ligge på 68 pct.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: