Nyhedsoverblik uge 34: Tyskerne arver mere end nogensinde

I det sidste år har tyskerne arvet og fået foræret 109 milliarder euro. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

”Tyskland har et lønproblem”

Erhvervslivet i Tyskland er i vækst, eksporterne når nye rekorder år for år, og arbejdsløsheden er lavere end i lang tid. Den positive udvikling kan også mærkes hos lønmodtagerne, viser officielle tal. I 2016 er lønningerne steget med 2,3 procent, ifølge beregninger som det tyske Statistische Bundesamt fremlagde for nogle uger siden. Men interne papirer viser, at det tyske finansministerium under Brigitte Zypries frygter, at afstanden mellem høje og lave lønninger bliver stadig større. Lønforskellen ligger på et historisk højt niveau, hedder det i et faktaark fra ministeriet.

Papiret viser, at ministeriet trods stigende reallønninger ikke ser en forbedret situation. „Tyskland har (stadig) et lønproblem,“ hedder det. Det er især personer med lav- og middel-indkomst, der ikke har profiteret af væksten. „I år 2015 var de relle bruttolønninger hos de nederste 40 procent delvist betydeligt lavere end i 1995,“ hedder det.

Læs mere (artikel fra “Süddeutsche Zeitung”)

Tyskerne arver mere end nogensinde

I Tyskland bliver der overført store formuer. Tyskerne arver og forærer nu mere end nogensinde siden de første statistiske optegnelser i 2002. Skattemyndigheder anslår det totale omfang til 109 milliarder euro, ifølge det tyske Statistische Bundesamt. Det er seks procent mere end i 2015.

„Stigningen i de arvede og forærede formuer har ikke nødvendigvis forbindelse med konjunkturen, men med et generationsskifte,“ siger Margrit Kaiser fra  Statistische Bundesamt

I øjeblikket er det efterkrigstidens formuer, der foræres videre eller går i arv. I virksomhederne er man også i gang med en overgang til en ny generation.

Læs mere (artikel fra “Zeit Online”)

Forbundsbanken henter tysk guld tilbage før tid

Den tyske forbundsbank har afsluttet sin mission med at hente guldreserver fra udlandet til Tyskland tidligere end planlagt. I år 2016 blev der flyttet mere end 216 tons gold til Frankfurt am Main, ifølge forbundsbanken. Herunder er 111 tons fra New York og 105 tons fra Paris. Nu er de sidste 91 tons guld blevet bragt til Frankfurt fra Paris i det indeværende år. Dermed er der ikke længere tysk guld i Paris.

„Hele lagerkonceptet er dermed afsluttet tre år tidligere end planlagt,“ siger Carl-Ludwig Thiele, bestyrelsesmedlem i den tyske forbundsbank.

Forbundsbanken annoncerede i 2013, at mindst halvdelen af de tyske guldreserver skulle lagres i Frankfurt senest i 2020.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

About danrevisionblog (151 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: