Nyhedsoverblik uge 33: Air Berlin er gået i betalingsstandsning

Hovedaktionær Etihad er stoppet med at give penge til Tysklands andenstørste flyselskab. Den tyske regering giver i øjeblikket en overgangskredit. Læs mere herom og om andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk. 

Creative Commons: "Wo st 01/Wikipedia" Link: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:2010-04-06_B737_AirBerlin_D-ABBS_EDDH_02.jpg

Mindst 28 millioner Fipronil-æg er blevet fragtet til Tyskland

Skandalen vedrørende Fipronil-forgiftede æg er i Tyskland langt mere omfattende end hidtil antaget. 28,1 millioner æg, der muligvis er blevet smittet med det giftige insektmiddel Fipronil, er nemlig blevet fragtet til Niedersachsen, meddeler “Neue Osnabrücker Zeitung“.

I de forgangne dage lød meldingen fra det tyske finansministerium ellers, at circa 10,7 millioner æg var blevet fragtet fra Holland til Tyskland med en mulig Fipronil-forgiftning. I alt har Fipronil-skandalen ramt 12 europæiske lande, hvoraf særligt Belgien, Holland og Tyskland er hårdt ramt.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

Air Berlin er gået i betalingsstandsning 

Air Berlin har indgivet en konkursbegæring. Flyselskabet bliver dog foreløbigt ført videre, meddeler Air Berlin. Efter at hovedaktionæren Etihad meddelte, at der ikke længere står økonomiske midler til rådighed, er man “kommet frem til den erkendelse, at der ikke længere er grundlag for en vedblivende eksistens af Air Berlin”, lyder det i meddelelsen til fondsbørsen.

Ifølge den tyske regering ville Air Berlin som følge af konkurslovgivningen have været forpligtet til umiddelbart at indstille alle flyvninger efter indgivelsen af konkursbegæringen. For a forhindre dette, har finansministeriet givet en overgangskredit på 150 millioner euro, så flyvningerne kan fortsætte uændret indtil slutningen af november. Dette meddeler den tyske transportminister Alexander Dobrindt (CSU). Hans ministerkollega, finansministeren Brigitte Zypries (SPD), er overbevist om, at Air Berlin kan betale pengene tilbage.

Læs mere (artikel fra “Zeit Online”)

FlixBus redder togvirksomheden Locomore

Ifølge en beretning i medierne kan den betalingsudygtige togvirksomhed Locomore fortsætte med at køre i Tyskland. Det tjekkiske firma Leo Express overtager driften, mens fjernbusudbyderen FlixBus overtager billetsalget. Dette meddeler magasinet „WirtschaftsWoche”. André Schwämmlein, der er leder hos fjernbusudbyderen FlixBus, fortæller til magasinet: “Sammen vil vi gøre toget Locomore til en succes”.

Revisionen af det konkursramte selskab har vist, at der på strækningen fra Stuttgart til Berlin ifølge Schwämmlein er “en stor interesse for at finde et alternativ til Deutsche Bahn”. Udviklingen har været “imponerende”, for siden lanceringen i december 2016 har 70.000 passagerer booket hos Locomore. De billigste billetter på strækningen Stuttgart-Berlin fås for 9,90 euro, mens dele af strækningen, som eksempelvis fra Hannover til Kassel, fås fra fem euro.

Læs mere (artikel fra “WirtschaftsWoche”)

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: