Nyhedsoverblik uge 32: Mere end en million ledige jobs i Tyskland

Antallet af ledige stillinger i hele Tyskland har nået en ny rekord. Der er store forskelle mellem Øst- og Vesttyskland. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Mindre tysk eksport i juni

Den tyske eksport er faldet mere i juni end i næsten to år. I forhold til måneden før er der tale om et fald på 2,8 procent, fortæller det tyske Statistische Bundesamt. Det kommer efter fem måneder i træk med stigninger. Importen er også faldet, endda med 4,5 procent.

Det er overraskende for mange økonomer, der kun havde regnet med en moderat tilbagegang. De dårlige månedstal er dog ikke grund til bekymring, for enkelte data siger kun lidt om konjunkturen; For at etablere en ny trend, er der brug for mindst tre måneder med skuffende eksportdata. „Det er en smutter, som kan indhentes i de kommende måneder,“ siger Folker Hellmeyer, cheføkonom hos Bremer Landesbank med henvisning til sommerens begyndelse. Når mange virksomheder holder ferie, bliver der også eksporteret færre varer og tjenesteydelser.

Læs mere (artikel fra “Süddeutsche”)

Mere end en million ledige jobs

Antallet af ledige stillinger i Tyskland har nået en ny rekord. I andet kvartal af året var der omkring 1,1 millioner ledige jobs. Det fortæller Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung (IAB) efter en repræsentativ rundspørge hos virksomheder. I forhold til første kvartal er antallet af stillinger steget med 35.000.

Der er store forskelle mellem Vest- og Østtyskland. I Vesttyskland var der 838.000 ledige stillinger, mens det var 261.000 i Østtyskland. Det er især i produktionen og byggeriet, hvor der mangler personale. Her er antallet af ledige stillinger vokset med 6.000 i andet kvartal, og der er nu 124.000 åbne jobs. I byggeriet er der en stigning på 13.000 til 101.000 stillinger.

Læs mere (artikel fra “Zeit Online”)

Postens elektrofartøj er et hit

Mens Volkswagen og andre bilproducenter går fra den ene skandale til den næste, har bilkrisen en overraskende vinder; det tyske postvæsen. Dieselkrisen har åbenbart givet nyt skub til et af koncernens fremtidsprojekter; ifølge finanschef Melanie Kreis har posten registreret en stor efterspørgsel efter sin egenudviklede elektrotransporter.

Diskussionen om mulige forbud mod dieselkøretøjer har fået andre virksomheder til at interessere sig endnu mere for den såkaldte Street Scooter, fortæller Kreis. Inden udgangen af året skal produktionskapaciteten fordobles fra de nuværende 10.000 til 20.000. I Nordrhein-Westfalen skal der bygges en ny scooter-fabrik. Posten mener at der realistisk at sælge 100.000 fartøjer om året. I første omgang skal modelsortimentet udvides. Sammen med Ford udvikler koncernen nu også en stor transporter.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: