Nyhedsoverblik uge 31: Tyskere har næsten ingen lyst til elbiler

Tyskerne har stadig en stor kærlighed til biler – men flertallet foretrækker en model med forbrændingsmotor. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Pixabay

Rekordbøde for ulovlig telefonreklame

Den tyske telestyrelse har udstedt en rekordbøde på 300.00 euro til energiselskabet Energy2day for ulovlig telefonmarketing. Styrelsen oplyser onsdag, at der er modtaget omkring 2.500 klager over reklameopkald fra firmaet. Det er første gang, at styrelsen udskriver en bøde på det maksimalt mulige beløb.

Ifølge styrelsen har Energy2days telefonsælgere gentagne gange udgivet sig for at være medarbejdere eller partnere hos de lokale energiselskaber og forsøgt at få forbrugerne til at skifte udbyder. En del af opkaldene er foretaget af underleverandører i udlandet. Energiselskabet har nu mulighed for at klage over bøden hos landsretten i Bonn.

Læs mere (Artikel fra “DPA”)

Tyskerne har ikke lyst til elbiler

Den tyske bilindustri er ramt af den ene skandale efter den anden. Det er især de populære dieselmotorer, der kritiseres for at være betydelig mere miljøskadelig end hidtil troet. Samtidig diskuteres skiftet til elmotorer. Men er elbiler overhovedet et alternativ for borgerne?

Mere end hver tredje adspurgte tysker mener, at den begrænsede rækkevidde taler mod at anskaffe en elbil. En tredjedel mener desuden, at elbiler er for dyre. Andre grunde har kun mindre betydning. Kun en ottendedel beklager, at der ikke er en opladestation tæt på dem.

60 procent af tyskerne kan alligevel forestille sig at købe en elbil. Hver fjerde siger: „under alle omstændigheder“. Kun hver ottende kan slet ikke forestille sig at anskaffe en elbil.

Læs mere (Artikel fra “Zeit Online”)

Sociale udgifter stiger til mere end 900 milliarder euro

Tyskland har i det seneste år brugt betydelig mere på sociale ydelser. Samlet er udgifterne steget med 3,7 pct. til 918 milliarder euro i 2016. Sammenlignet med andre europæiske lande ligger Tyskland lidt under gennemsnittet når man ser på de sociale udgifter sammenlignet med købekraften.

Disse ydelser ligger nu på 29,3 pct. af brutteindlandsproduktet. I 2015 var det 29,2 pct. En prognose viser at de vil overskride billion-grænsen i den kommende lovgivningsperiode. De sociale ydelser vil så ligge på 1,1 billioner euro.

Læs mere (Artikel fra “Spiegel Online”)

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: