Newsoverblik uge 30: Snart en million droner i Tyskland

Inden længe kan der være en million droner undervejs i det tyske luftrum. Dermed stiger også risikoen for uheld i luften. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: CC0 Public Domain

Falskmøntneri fortsat begrænset i Tyskland

Der er fortsat kun en lille risiko for at komme i berøring med falske sedler i Tyskland. I første halvår af 2017 var der rent statistisk kun 10 falske sedler per 10.000 indbyggere. Samlet set har banker, butikker og politi fundet omkring 39.700 falske euro-sedler. Det er 8,7 procent mere end i andet halvår af 2016, men 13 procent mindre end i samme periode året før.

Dermed ser det ud til, at indførelsen af den nye 50-euro-seddel i begyndelsen af april kunne betale sig. Nye sikkerhedsmekanismer skal gøre livet sværere for falskmøntnere – for 50-euro-sedlen er langt den hyppigste forfalskede euro-seddel. I første halvår sendte kriminelle samlet 25.147 falske halvtredsere i omløb og dermed mere end i andet halvår 2016. Af dem var 25.112 kopier fra den gamle 50-euro-serie. Der var kun 35 falske sedler fra den nye serie.

Læs mere (Artikel fra “Süddeutsche Zeitung”)

Tysk erhvervsliv vokser langsommere

Den Internationale Valutafond (IMF) forventer for Tyskland i dette og det kommende år en noget lavere vækst end gennemsnittet i euro-zonen. Tyskland kan forvente en stigning på 1,8 procent i år i landets bruttonationalprodukt (BNP) og yderligere 1,6 procent til næste år ifølge den aktuelle prognose. IVF regner med at gennemsnittet for alle Euro-landene ligger lidt højere med 1,9 i 2017 og 1,7 i 2018.

I forhold til den sidste prognose fra april har IVF hævet tallene lidt. Som årsag til de forbedrede udsigter nævnes „mere gang i indlandsefterspørgslen end ventet“. Kritikere har i længere tid krævet, at Tysklands eksportoverskud skal mildnes gennem flere hjemlige investeringer. Senest har indlandsforbruget vist som en vigtig støtte for konjunkturen.

Læs mere (Artikel fra “Zeit Online”)

Antallet af droner i Tyskland stiger hurtigt

Allerede i år kan der være mere end en million droner undervejs i det tyske luftrum. Den tyske luftfart-myndighed DFS anslår antallet af ubemandede flyvefartøjer til 400.000, og de fleste af dem bliver brugt privat. Ifølge DFS-Chef Klaus-Dieter Scheurle kan tallet stige med 600.000 i år.

Dermed stiger også antallet af hændelser, hvor hobbypiloter kommer farligt tæt på fly. „Mange er ikke klar over, at deres droner kan udgøre en alvorlige fare for den bemandede flytrafik,“ siger Scheurle. I første halvår af 2017 har DFS talt mere end 40 tilfælde, hvor droner kom i vejen for flytrakken – mere end dobbelt så mange som i halvåret før.

Læs mere (Artikel fra “Spiegel Online”)

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: