Nyhedsoverblik uge 29: Tyskere betaler flere skatter og afgifter end nogensinde

Den tyske forening for skatteydere klager over, at belastningen med skatter og afgifter i Tyskland er større end nogensinde. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: www.elbpresse.de / Creative Commons

Alvorlige forureningsanklager mod Daimler

I sagen om manipulerede udledningsværdier i dieselbiler er anklagerne mod Daimler AG mere alvorlige og omfattende end hidtil kendt. Koncernen i Stuttgart har angiveligt solgt fartøjer i Europa og USA med manipulerede udledningstal i et helt årti, fra 2008 til 2016. Det viser en ransagningskendelse fra retten i Stuttgart, som Süddeutsche Zeitung har fået aktindsigt i. Kendelsen var grundlag for en razzia for få uger siden mod Daimler og andre firmaer.

Det har været kendt i længere tid, at forskellige dieselmodeller fra Mercedes viser forhøjede udledningsværdier i uafhængige tests – og i samme størrelsesorden som hos VW. Indtil videre har skandalen ikke opnået samme omfang. Daimler har nu varslet, at mere end tre millioner Mercedes Benz-fartøjer skal omrustes.

Læs mere (artikel fra “Tagesschau.de”)

Kinesiske investorer køber færre firmaer i Tyskland

Efter de milliardtunge rekordopkøb i det sidste år er de kinesiske investorers købelyst i Tyskland faldet kraftigt. I det første halvår af 2017 har kinesiske investorer ifølge rådgivningsfirmaet EY (Ernst & Young) skudt 6,5 milliarder dollar i 25 tyske firmaer. Det er ti handler og præcis fire milliarder dollar mindre end i første halvår 2016.

Blandt årsagerne er ifølge EY-eksperterne både den politiske modvind i Kina og den kinesiske regerings forsøg på at begrænse kapitalflugt til udlandet. De største udlandsinvestorer i Tyskland er ifølge EY-undersøgelsen stadig amerikanske virksomheder, der købte 82 firmaer i første halvår.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

Tyskere betaler flere skatter og afgifter end nogensinde

En gang om året holder den tyske lobbyforening Skatteydernes Forbund en såkaldt Skatteydermindedag. I 2017 var det den 19. juli. Denne dag skal tydeliggøre, fra hvornår borgere og virksomheder begynder at tjene penge til sig selv. De indtægter, der er kommet ind siden årets begyndelse, er ifølge Skatteydernes Forbunds beregninger gået til skatter og afgifter. Denne kvote ligger på 54,6 procent i 2017, højere end nogensinde. For hver tjent euro er der kun 45,4 cent tilbage, fortæller forbundet.

Kritikere henviser til, at bidragsydere også modtager modydelser fra socialkasser. Skatteindtægterne bruges desuden til at finansiere uddannelse, sikkerhed, forsvar, børnepasning og vejbygning.

Læs mere (artikel fra “Süddeutsche”)

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: