Nyhedsoverblik uge 28: Tyskland tjener stort på hjælp til Grækenland

Den græske finanskrise er foreløbig en god forretning for Tyskland. Staten har indtil videre tjent 1,34 milliarder euro på hjælpen til grækerne. Læs denne og andre top-finansnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Armin Kübelbeck / Creative Commons

Hartz-IV-modtagere er arbejdsløse i stadig længere tid

Det bliver sværere at finde et nyt arbejde for de tyske Hartz-IV-modtagere, som tilbringer stadig længere tid i arbejdsløshed. Det viser nye tal fra Bundesagentur für Arbeit. Blandt den gruppe af arbejdsdygtige, som modtog de pågældende statslige ydelser i det forgangne år, lå arbejdsløshedens varighed i gennemsnit på 629 dage. Det er 74 dage eller 13,3 procent mere end i år 2011.

Temaet arbejdsløshed beskæftiger også partierne i den store koalition i parlaments-valgkampen. SPD-topkandidat Martin Schultz har signaleret, at personer uden arbejde skal modtage arbejdsløsheds-understøttelse i længere tid. En forudsætning for det er, at den pågældende deltager i tiltag til opkvalificering. CDU går efter fuldbeskæftigelse i år 2025. Det betyder, at arbejdsløshedsprocenten højest må ligge på tre procent.

Læs mere (artikel fra “Zeit Online”)

G20: Forbundet overtager halvdelen af udgifterne til erstatninger

Forbundsregeringen overtager halvdelen af de lovede erstatninger til ofrene for uroligheder i forbindelse med G20-topmødet i Hamborg. Det meddeler finansministeriet i Berlin. Det totale beløb for erstatningerne er endnu ikke offentliggjort.

Hamborg skal etablere et kontaktsted, hvor de ramte kan melde krav på erstatning. Hansebyen skal også stå for udbetalingerne og mulige modkrav til de ramtes forsikringsselskaber, hedder det.

I forbindelse med G20-topmødet har uromagere smadret ruder, sat biler i brand og plyndret butikker.

Læs mere (artikel fra “Tagesschau.de”)

Tyskland tjener på finanshjælp til Grækenland

Den ophedte debat om yderligere finanshjælp til Grækenland har skabt overskrifter i de seneste måneder. Men Tyskland tjener faktisk stort på den græske krise; lån og køb af obligationer til fordel for Grækenland har indtil videre indbragt indtægter på omkring 1,34 milliarder euro til Tyskland. Det viser svar fra det tyske finansministerium på spørgsmål fra De Grønne i Forbundsdagen.

Et lån fra den statslige investeringsbank KfW har således bragt renteindtægter på 393 millioner euro. Den tyske gevinst fra et program til køb af obligationer fra den Europæiske Centralbank beløber sig til 952 millioner euro siden 2015. Men Tyskland løber dog en risiko, da landet garanterer for hjælpen til Grækenland, hvilket kan føre til store omkostninger hvis Grækenland ikke overholder sine betalingsforpligtelser.

Læs mere: (artikel fra “Süddeutsche Zeitung”)

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: