Nyhedsoverblik uge 27: Hamborgs erhvervsdrivende frygter G-20-topmødet

Hamborgs erhvervsliv ruster sig til topmøde i hansebyen. Frygten for uro er stor. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Alstersegler, Creative Commons

Huslejer stiger fortsat – især i byerne

Den anspændte situation på det tyske boligmarked er ifølge forbundsregeringen blevet endnu værre i den sidste tid. Det viser en aktuel regeringsrapport. Især i de store byer og bynære områder er boligmarkedet under pres med „stigende huslejer og priser“.

Huslejerne er steget med 8,3 procent i tidsrummet mellem 2014 og 2016, ifølge forbundsregeringen. Der er store forskelle mellem by og land: I de store byer er huslejerne steget mere end fem procent om året, hedder det i rapporten. Eksempelvis lå kvadratmeterprisen i 2016 på 4,30 euro uden forbrug i landområdet Wunsiedel og Lüchow-Dannenberg, mens den lå på 15,65 euro i München.

Læs mere (Artikel fra “Zeit Online”)

Hamborgs erhvervsdrivende frygter for G-20-topmødet

Selvom 15.000 politifolk skal sørge for ro og orden under weekendens G-20-topmøde i Hamborg, er der stadig stor frygt for voldelige optøjer. Mange erhvervsdrivende frygter, at det offentlige liv kan blive delvis lammet, og de har forberedt sig: åbningstiderne forkortes, bankautomater lukkes. Nogle butikker forsøger at beskytte sig med træplader på ruderne.

Forbundet Citymanagement anslår det samlede tab til 15 millioner euro alene for butiksindehaverne i midtbyen. Endnu hårdere ramt er de butikker og restauranter, der ligger i Schanze og i Karolinerkvarteret i nærheden af messeområdet, hvor sikkerhedsforanstaltningerne i forbindelse med topmødet den 7. og 8. juli vil være størst. I dette områdes regnes med store demonstrationer.

Læs mere (Artikel fra “FAZ”)

140 Airbus-fly til Kina

Kina har købt 140 nye Airbus-maskiner. Den store ordre til den europæiske flyproducent Airbus blev underskrevet i forbindelse med den kinesiske præsident Xi Jinpings besøg i Berlin. Airbus kan glæde sig over en omsætning på 20,1 milliarder euro.

Flyene er købt af det statslige China Aviation Supplies Holding Company, som fordeler dem til de kinesiske flyselskaber. Airbus-Chef Tom Enders glæder sig over “en af de største kontrakter, som Airbus har indgået i lang tid”.

Læs mere (Artikel fra “Tagesschau.de”)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: