Nyhedsoverblik uge 27: Hamborgs erhvervsdrivende frygter G-20-topmødet

Hamborgs erhvervsliv ruster sig til topmøde i hansebyen. Frygten for uro er stor. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: Alstersegler, Creative Commons

Huslejer stiger fortsat – især i byerne

Den anspændte situation på det tyske boligmarked er ifølge forbundsregeringen blevet endnu værre i den sidste tid. Det viser en aktuel regeringsrapport. Især i de store byer og bynære områder er boligmarkedet under pres med „stigende huslejer og priser“.

Huslejerne er steget med 8,3 procent i tidsrummet mellem 2014 og 2016, ifølge forbundsregeringen. Der er store forskelle mellem by og land: I de store byer er huslejerne steget mere end fem procent om året, hedder det i rapporten. Eksempelvis lå kvadratmeterprisen i 2016 på 4,30 euro uden forbrug i landområdet Wunsiedel og Lüchow-Dannenberg, mens den lå på 15,65 euro i München.

Læs mere (Artikel fra “Zeit Online”)

Hamborgs erhvervsdrivende frygter for G-20-topmødet

Selvom 15.000 politifolk skal sørge for ro og orden under weekendens G-20-topmøde i Hamborg, er der stadig stor frygt for voldelige optøjer. Mange erhvervsdrivende frygter, at det offentlige liv kan blive delvis lammet, og de har forberedt sig: åbningstiderne forkortes, bankautomater lukkes. Nogle butikker forsøger at beskytte sig med træplader på ruderne.

Forbundet Citymanagement anslår det samlede tab til 15 millioner euro alene for butiksindehaverne i midtbyen. Endnu hårdere ramt er de butikker og restauranter, der ligger i Schanze og i Karolinerkvarteret i nærheden af messeområdet, hvor sikkerhedsforanstaltningerne i forbindelse med topmødet den 7. og 8. juli vil være størst. I dette områdes regnes med store demonstrationer.

Læs mere (Artikel fra “FAZ”)

140 Airbus-fly til Kina

Kina har købt 140 nye Airbus-maskiner. Den store ordre til den europæiske flyproducent Airbus blev underskrevet i forbindelse med den kinesiske præsident Xi Jinpings besøg i Berlin. Airbus kan glæde sig over en omsætning på 20,1 milliarder euro.

Flyene er købt af det statslige China Aviation Supplies Holding Company, som fordeler dem til de kinesiske flyselskaber. Airbus-Chef Tom Enders glæder sig over “en af de største kontrakter, som Airbus har indgået i lang tid”.

Læs mere (Artikel fra “Tagesschau.de”)

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: